Krämig pasta med salsiccia och mascarpone

Zeta Krämig pasta med salsiccia och mascarpone
Foto: Zeta

Krämig pasta med salsiccia och mascarpone

13 ingredienser

30 min

Krämig italiensk pasta med mascarpone, tomat och salsiccia. Toppa med riven parmesanost och finhackad bladpersilja.

Zeta Rigatini Quadri
Zeta Rigatini Quadri produkt

Zeta Rigatini Quadri

Tillverkad av 100 % italienskt durumvete enligt gammal tradition med bronsvalsar.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • Zeta extra jungfruolivolja classico, till stekning
  • 1 gul lök, finhackad
  • 4 klyftor vitlök, finhackade
  • 0,5 röd chilifrukt, hackad
  • 0,5 dl Zeta Tomatpuré
  • 400 g krossade tomater
  • 1 förp Zeta Salsiccia
  • 125 g Zeta mascarpone
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • 1 dl pastavatten
  • 1 förp Zeta Rigatini Quadri

Servering

  • färsk bladpersilja, hackad
  • Zeta Parmigiano Reggiano 22 mån, riven

Gör så här

  1. Hetta upp olivolja i en kastrull. Fräs lök, vitlök och chili på medelvärme tills löken blivit genomskinlig, den ska inte få färg.
  2. Tillsätt tomatpuré och rosta den någon minut.
  3. Häll i krossade tomater och låt tomatsåsen småputtra medan du fortsätter med receptet.
  4. Skär ett snitt i salsiccian och skrapa ur färsen med en gaffel.
  5. Stek färsen tills den fått lite färg och blanda ner den i tomatsåsen.
  6. Vänd ner mascarpone och smaka av med salt och peppar. Låt såsen sjuda under tiden du kokar pasta.
  7. Koka pasta enligt instruktionerna på förpackningen. Ta undan 1 dl pastavatten innan du häller av.
  8. Blanda ner såsen i pastan och späd med 0,5 dl pastavatten. Späd med mer pastavatten om du önskar en tunnare konsistens.
  9. Servera med hackad persilja och riven parmesan.
TIPS!
Därför är medelhavsmat bra för kroppen!
Zeta medelhavspyramiden

Därför är medelhavsmat bra för kroppen!

Vad är medelhavsmat egentligen - och varför är den så bra för kroppen?

Läs mer